Reţeta unui super desert! Spumă de ciocolată şi cafea
Ultima actualizare:
Ingrediente: Pentru glazura de cafea: 400 g zahăr pudră, 4 linguri cafea concentrată
Pentru spuma de ciocolată: 12 gălbenuşuri, 200 g zahăr, 300 g ciocolată, 3 foi de gelatină (sau echivalentul în gelatină granulată), 1 l de frişcă bătută, 50 ml rom
Pentru crema de unt: 200 g unt cu 80% grăsime moale, 1 dl apă, 120 g zahăr, 1 fiolă esenţă de vanilie, 4 gălbenuşuri
Dificultate: mare
Timp de preparare: 120 min
Număr porţii: 4
Mod de preparare
Pregăteşti o formă ca de cozonac pe care o tapetezi cu folie transpa rentă alimentară şi în care torni glazura de cafea pe care o faci frecând zahărul cu cafeaua până obţii o cremă groasă. O pui într-un vas cu apă fierbinte (nu pe foc) şi amesteci la cald până se mai subţiază.