Reţete de la cititori: Borş cu fasole şi turte prăjite – Nicoleta Lupu
Pentru borş avem nevoie de :
- 400 gr fasole
- 4 cepe potrivite
- 2 morocovi
- 1 ardei gras
- 1 legătură pătrunjel
-100 gr ulei
- fidea
- 2 plicuri borş de la Maggi de legume
- un cub de la Maggi de legume
- pastă de tomate
Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert, nu înainte de a le spăla bine în multă apă. După ce dă în clocot, schimbă apa la fasole. Când sunt aproape fierte se pune zarzavatul tocat şi se mai fierbe puţin. După fierberea zarzavatului se adaugă ceapa prăjită în care am pus şi pasta de tomate. Se adaugă borşul şi cubul cu legume de la Maggi, fideaua şi se mai lasă în clocot circa 5 minute. La final punem şi două frunze de dafin.
Pentru turte avem nevoie de :
- 1 kg de făina
- 1 linguriţă de sare
- jumătate kg de apă minerală
- 1 cub drojdie
Aluatul pentru turte se face cu 1 kg de făină în care pun linguriţa de sare, se frământă cu apă şi drojdia dospită înainte. Se întind foi rotunde cât încap în tigaie şi se prăjesc în uleiul încins. Uleiul în tigaie trebuie să fie cât cuprinde turta pe care o întoarcem pe cealaltă parte când s-a prăjit pe o parte o întoarcem pe cealaltă. Merg foarte bine în combinaţie cu borşul cu fasole şi ardei iute.