Reţete de la cititori: Ceafă de porc în crustă de nuci şi leurdă - Bianca Raluca Panazan

Ultima actualizare:

    Ceafă de porc
Ceafă de porc

Ingrediente: 1 bucată de ceafă de porc, câteva frunze de leurdă, 1 mână de nuci, ulei de măsline, 50 ml vin alb, ghimbir, piper alb, condimente italieneşti pentru cuptor.

Preparare

Ceafa de porc se pune la marinat cu toate condimentele, uleiul de măsline şi vinul alb, se lasă 1 zi la marinat în frigider. Frunzele de leurdă, împreună cu nuciile se pun în robotul de bucătărie şi se mixează bine până se mărunţesc.

Se pune câteva linguri din compoziţia mixată pe o folie de aluminiu, se aşează carnea deasupra şi repetăm procedura, carnea trebuie să fie acoperită pe ambele părţi cu leurdă şi nuci.

Se închide folia, se pune într-o tavă împreună cu sosul format de la carnea marinată, puţină apă şi se dă la cuptor pentru circa 1 ora, se scoate din folie şi se dă iar la cuptor pentru încă 1 oră.

Se serveşte cu garnitură de cartofi sau de orez. Carnea nu trebuie să fie arsă, nu trebuie să fie nici în sânge, dar poate avea o culoare uşor rozalie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Cartofi crocanti  Sursa foto shutterstock 1913264548 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
salată caldă de cartofi cu ridichi jpeg
horoscop, zodii, stres jpg
Horoscop - sda (2) jpg
Ciorba de burta FOTO Shutterstock
horoscop 2025 logo webp
pulpe de pui la gratar jpeg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
1 reteta pizza la tigaie jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net