Reţete de la cititori / Cheesecake cu ciocolată de casă - Simona Pătraş
Ingrediente: Pentru blat: 370 g biscuiţi graham, 100 g fulgi de migdale, 150 g unt.Pentru ciocolată: 150 ml apă, 400 g zahăr, 100 g unt topit şi răcit, 250 g lapte praf (neîndulcit), 70 g pudra de roşcove, esenţă rom, fulgi de migdale.Pentru decor: fulgi de migdale, fructe Physalis.
Preparare blat:
Biscuişii şi fulgii de migdale se mărunţesc în robotul de bucătărie, apoi adăugăm untul topit şi continuăm mixarea până obţinem o compoziţie omogenă.
Pregătim o tavă (diametrul 24 cm) cu inel detaşabil şi o învelim în folie alimentară, iar în interior punem biscuiţii şi îi presăm bine.
Dăm tava la frigider până preparăm ciocolata de casă.
Preparare ciocolată de casă
Laptele praf îl amestecăm cu pudra de roşcove şi cernem acest amestec de două ori.
Punem apă la fiert cu zahărul şi amestecăm până se dizolvă zahărul.
Când începe să fiarbă siropul va face o spumă albă, din acest moment în funcţie de cât fierbeţi siropul aşa va ieşi ciocolata.
Când siropul e gata, stingem focul şi adăugăm laptele praf în câteva tranşe, omogenizând bine tot amestecul.
Adăugăm untul topit şi răcit, esenţa de rom şi amestecăm bine.
Lăsăm să se tempereze timp de 1 minut.
Scoatem tava din frigider şi adăugăm jumătate din cantitatea de ciocolată, o nivelăm cu dosul unei linguri pe care o înmuiem frecvent în apă rece, apoi presărăm un strat din fulgii de migdale şi următorul strat de ciocolată de casă .
Deasupra decorăm cu fructe Physalis, fulgi de migdale şi dăm tava la frigider pentru 2- 3 ore (eu l-am lăsat peste noapte).
Înainte de a-l aşeza pe un platou se îndepărtează folia alimentară, se porţionează şi se serveşte!
Poftă bună!