Reţete de la cititori: Cheesecakes cu zmeură – Rodica Vilceleanu
Ingrediente Blat: 200 g biscuiţi simpli, 100 g unt, 1 lingură cacao, 100 g ciocolată neagră, 1 lingură zahăr;
Cremă: 200 g brânză dulce, 200 g mascarpone, 200 ml frişcă lichidă, 15 g gelatină, 100 g zahăr pudră, vanilie, 200-250 g zmeură;
Mod de preparare
Se macină biscuiţii cu robotul, se adaugă untul şi ciocolată topite apoi zahărul. Compoziţia se presează pe fundul unei forme lungi. Vasul în care se va bate frişcă se răceşte la congelator. Frişca se bate iniţial un minut la viteză mică apoi la viteză mare până ce se întăreşte. Gelatina se hidratează în cca.50 ml apă apoi se încălzeşte pe foc fără a fierbe. Se mixează brânza dulce cu mascarpone, se adaugă frişcă şi zahăr după gust. Se încorporează vanilia şi gelatină. Se toarnă jumătate din compoziţie, se adaugă zmeura, apoi se toarnă restul de cremă. Se dă la rece până a două zi, se scoate din formă, se decorează cu frişcă şi zmeură.