Reţete de la cititori: Ciorbă de burtă - Georgiana Luca
Ingrediente: 2 kg burtă din comerţ (deja spălată şi curăţată), oase de porc (genuchi de porc), 1 ceapă, 2 morcovi, 4 ouă, 300 g. smântână, oţet, o căpăţână usturoi.Mod de preparare: Într-o oală sub presiune se pun la fiert burta, oasele de porc, morcovii curăţaţi şi ceapa curăţată cam în 5-6 litri de apă şi o lingură de sare. Se lasă să fiarbă 1-5 ore. În acest timp, se separă gălbenuşurile de la 4 ouă şi se amestecă împreună cu smântâna, bătându-se bine. Se striveşte usturoiul ca la mujdei. Se scoate burta şi se taie şuviţe de aproximativ 5 cm lungime şi 1 cm lăţime. Se scot oasele şi se fărâmiţează carnea de pe ele. Morcovii, fie se pasează ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se aruncă. Se reintroduc în supa deja făcută burta tăiată felii, carnea fărâmiţată, feliile de morcovi, mujdeiul şi smântâna bătută cu ouă (aceasta se toarnă încet şi se amestecă mereu, să nu se formeze zdrenţe). Se adaugă zeama de lămâie sau oţet după gust.Se serveşte fierbinte, cu ardei iuţi.