Reţete de la cititori: Cornuleţe cu rahat - Aluculesei Brînduşa
Ingrediente:
- - 4 linguri mari de untură curată, scoasă din frigider
- - 3 gălbenuşuri de ou,
- - 100 ml.lapte dulce, rece de la frigider
- - făină de grâu cât să faceţi un aluat fraged suficient de tare (700 gr. de făină)
- - 100 gr.zahăr pudră
- - 300 gr.rahat
- -1 ou
- -1 plic de zahăr vanilat
Mod de preparare: Se pune într-un vas untură cu gălbenuşurile, se adaugă laptele şi apoi făină puţin câte puţin şi frământăm un aluat suficient de tare. Scoatem apoi aluatul din vas, presurăm pe masa de lucru un pic de făină şi frământăm aluatul până se întinde cât de cât, îl împăturim şi iar îl frământăm. Facem această operaţiune de câteva ori. Apoi punem aluatul în frigider la rece pentru câteva ore.
Scoatem aluatul de la rece şi rupem din el bucăţi cam cât un ou de mare, îl frământăm în mâini până facem o bilă uniformă pe care o vom întinde cu sucitorul.Vom obţine o foaie rotundă pe care o vom tăia în opt bucăţi.
Vom aşeza în partea mai lată o bucăţică de rahat şi vom rula până spre vârf. Le ungem apoi cu ou bătut şi dăm tava la cuptor la foc potrivit. Când sunt gata scoatem tava şi punem zahăr pudră în amestec cu zahăr vanilat în strecurator şi stropim din belşug peste cornuleţe. Poftă bună!