Reţete de la cititori: Cornuleţe fragede cu gem de mere cu gutui – Roxana Ciobanu

Ultima actualizare:

    Cornuleţe
Cornuleţe

Ingrediente:

•           350 gr untură

•           5 linguri zahăr

•           8 linguri smântână

•           2 ouă

•           750 gr făină

•           1 praf de copt

•           coajă rasă de lămâie

•           1 borcan mare gem de mere cu gutui

•           zahăr pudră

Mod de preparare

Mixăm untură cu zahărul, apoi adăugăm smântână. Încorporăm ouăle, unul câte unul, apoi praful de copt şi coajă rasă de lămâie. Cernem făina, o punem treptat, până obţinem un aluat omogen şi foarte fraged. Presăram făină pe masă de lucru, rupem o bucată de aluat şi întindem o foaie potrivit de subţire. Cu o rotiţă zimţată, tăiem pătrăţele, punem câte o linguriţă de gem şi rulăm cornuleţe. Procedăm la fel până terminăm tot aluatul. Ungem o tavă cu margarină, o tapetăm cu hârtie de copt, aşezăm cornuleţele cu puţin spaţiu între ele. Încingem cuptorul, punem cornuleţele, la o temperatura potrivită, până se rumenesc uşor. Le scoatem când sunt gata, le tăvălim prin zahăr pudra cât sunt calde. Din această compoziţie ies două tavi mari de cornuleţe. Se păstrează într-un bol, acoperite cu folie alimentară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop webp
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net