Reţete de la cititori: Coşuleţe picante – Aluculesei Brînduşa
Ultima actualizare:
Ingrediente:
- -1 pachet mare, aluat foietaj,
- -200 gr. brânză sărată,
- -200 gr. caşcaval,
- -200 gr.salam uscat,
- -1 lingură seminţe de chimen,
- -o mână de măsline negre fără sâmburi,
- -ketchup picant.
Mod de preparare: Se pune aluatul în frigider să se dezgheţe încet, când este dezgheţat îl despăturim uşor, îl presurăm cu făină şi tăiem foi rotunde cu gură unei căni. Aşezăm în formele de brioşe aluatul şi adăugăm peste el, brânză sărată de oi dată prin răzătoare, caşcaval ras, felii foarte fine de salam uscat şi la mijloc aşezăm o măslină. Presurăm seminţe de chimen după gustul fiecăruia. Apoi dăm tăvile la cuptorul încins şi lăsăm să se coacă la foc potrivit. Când sunt gata se pot servi cu ketchup picant. Poftă bună!