Reţete de la cititori: Cotlet de porc cu sos de coacăze roşii - Violeta Postolache
Ingrediente: 1 cotlet porc fără os (cca 1 kg), piper mozaic.Pentru sos: 300 g coacăze roşii, 2 linguri zahăr brun, 2 linguri oţet balsamic, 2 linguri sos Worchester, 50 ml coniac, piper mozaic.Mod de preparare: Asezonăm bucata de cotlet cu piper mozaic din abundenţă. Frecăm bine ca să pătrundă aromele în carne.Îmbrăcăm bucata de cotlet în folie de aluminiu şi o punem în tavă. Completăm cu apă cam până la jumătatea cotletului şi o dăm la cuptor aproximativ 45 minute.Cât stă cotletul în cuptor pregătim sosul. Punem coacăzele roşii şi zahărul brun într-un vas.Dăm în câteva clocote până începe să se îngroaşe. Punem într-o sită şi strecurăm bine, presând coacăzele bine. Sosul obţinut îl punem înapoi în vas, adăugăm oţetul balsamic, coniacul, sosul Worchester şi piper după gust. Lăsăm pe foc până capătă consistenţa unui sos.Scoatem carnea din folie şi ungem cu două linguri de sos pe toată suprafaţa.Dăm din nou la cuptor pentru circa 15-20 minute. O scoatem şi o acoperim cu folie de aluminiu câteva minute ca să se odihnească. Tăiem apoi felii cu un cuţit bine ascutit.Servim alături de sosul de coacăze roşii.