Reţete de la cititori: Cremă de zahăr ars - Daniela Andrei
Ingrediente: 1 litru de lapte proaspăt (de capră), 10 ouă mari, 2 linguri cu zahăr tos, esenţă de rom, zahăr caramelizat (pentru care am folosit 2-3 linguri cu zahăr).
Preparare
Caramelizăm cele 2-3 linguri cu zahăr, într-un vas termorezistent, la foc potrivit, (până ce zahărul se topeşte complet şi devine auriu). Între timp, amestecăm ouăle cu cele 2 linguri cu zahărul, adăugăm esenţa de rom şi laptele şi omogenizăm totul. Compoziţia obţinută o turnăm în vasul termorezistent, peste zahărul caramelizat, selectăm programul de coacere la 150 de grade, pentru 20 de minute. După coacere, o lăsăm să se răcească treptat şi o păstrăm la frigider până la servire.
Poftă bună!
Tipsuri
Cu cât cantitatea de zahăr caramelizat este mai mare cu atât mai mult crema va fi însiropată şi nu va mai avea aspectul neted, galben, compact.
Se poate servi fie cu frişcă, fie cu fructe (căpşuni de exemplu).