Reţete de la cititori: Familia veselă – Liliana Fedeleş
Ingrediente:
Pentru aluatul de clătite (aproximativ 15 bucăţi)
3 ouă
300 g făină
350 ml lapte dulce
150 ml apă minerală
1 praf de sare
Umplutura pentru clătita-mamă
1 legatură ceapă verde
1 legătură mărar
50g unt
50g caşcaval
2-3 linguri iaurt
sare, piper
Umplutura pentru clătita-tată
100 g şuncă
1 castravecior murat
1 ou fiert tare
1-2 linguri de maioneză
sare, piper
Umplutura pentru clătita-copil
2 banane
2 linguri zahar pudră
2 linguri smântână
1 lingură zeamă de lămâie
Preparare
1. Pentru clătite, amesteci ouăle cu praful de sare, făina şi laptele până obţii un aluat omogen. Laşi aluatul la frigider 30 de minute, apoi dacă este necesar îl diluezi cu apă minerală până la consistenţa potrivită şi coci pe rând, clătitele.
2. Razi caşcavalul, toci ceapa verde şi mărarul, adaugi untul şi iaurtul, condimentezi după gust, amesteci bine şi umpli cu această compoziţie o treime din cantitatea de clătite (respective cinci clătite).
3. Tai şunca şi castraveciorul cubuleţe, treci pe răzătoare oul fiert, amesteci cu maioneza, condimentezi, după gust si umpli alte cinci clătite cu această compoziţie.
4. Decojeşti bananele, le zdrobeşti şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Amesteci apoi smântâna, zahărul pudră şi umpli cu această compoziţie ultimele cinci clătite.
5. Decorezi farfuriile de servit şi aşezi pe fiecare farfurie câte o “familie veselă” de clătite.