Reţete de la cititori: Farfalle cu mazăre şi pui - Bianca Raluca Panazan
• Paste de orice fel• 1 bucată piept de pui• 1 cană de mazăre• 1 conservă de ciuperci• 3-4 linguri de smântână• 100 g caşcaval• 2 fire ceapă verde• parmezan ras• 50 ml vin rose• unt• ulei de măsline• sare, piper, ghimbir
Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Pieptul de pui se taie cubuleţe şi se pune împreună cu ceapa tocată mărunt la călit în unt şi uleiul de măsline.
După câteva minute se stinge cu vinul rose şi se lasă la foc potrivit până scade zeama. Se adaugă şi mazărea scursă de zeamă şi clătita sub jet de apă rece. Ciuperciile se scurg de zeamă şi se dau prin robotul de bucatărie până se mărunţesc bine, se pun într-un castron, se amesteca cu smântâna şi se pune compoziţia în tigaie împreună cu condimentele după gust.
Pastele se scurg de apa în care au fiert şi se pun în tigaie peste sosul format. Se pun într-o tavă termorezistenta, se presară caşcavalul ras şi puţin parmezan şi se dau la cuptor pentru 10-15 minute.