Reţete de la cititori: Gutui umplute cu nuci - Grigore Ovidiu
Ingrediente: 3gutui, 25 g unt, 3 linguri de miere de albine, 200 ml suc de portocale, 100 g miez de nucă, 150 g mascarpone, o linguriţă coajă de portocale, o linguriţă zahăr vanilat bourbon.
Mod de preparare:
Se spală bine gutuile şi se usucă cu un prosop de hârtie. Se taie un căpăcel şi se scot cu grijă seminţele.
Se amestecă untul cu o linguriţă de miere şi 5 linguri suc de portocale. Se ung gutuile cu acest amestec şi se aşează într-o tăviţă în care adăugăm restul de suc de portocale şi se introduce la cuptor pentru 30 minute, până se înmoaie gutuile. Dacă mai este nevoie se mai adaugă suc de portocale.Între timp se dau puţin nucile prin robot (cât să se mărunţească puţin), se amestecă cu brânza mascarpone, coaja de portocale, zahărul vanilat şi restul de miere de albine.
Se scoate tava din cuptor şi peste fiecare gutuie punem crema de nuci şi se mai introduce la cuptor pentru încă 10 minute.Se servesc după ce s-au răcit, pudrate cu zahăr pudră vanilat.