Reţete de la cititori: Mămăliguţă cu pipote la cuptor – Gabriela Antici
Ultima actualizare:
Ingrediente:
- 1 caserolă ficat de porc
- 1 caserolă pipote şi rânză de pui
- 1 legătură ceapă verde
- mărar
- pătrunjel
- 1 morcov
- sare
- piper
- mămăliguţă
- caşcaval
- 2 ouă
Mod de preparare: Se spală bine ficatul, pipotele, rânză şi le punem la fiert în apă cu sare. După ce au fiert le scurgem de apă şi le tăiem mărunt. Într-o tigaie călim puţin ceapă şi morcovul tăiat cubuleţe, adăugăm ficatul şi pipotele, mărarul şi lăsăm să se caleaşcă puţin împreună, după care oprim focul şi adăugăm pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust. Într-o tavă termorezistentă o ungem cu ulei, adăugăm un strat de mămăliguţă, umplutură şi deasupra mămăliguţă. Am adăugat felii de caşcaval şi felii de ou fiert înainte. Dăm la cuptor până se rumeneşte puţin caşcavalul.