Reţete de la cititori: Mâncare chinezească - Veronica Cus
Ingrediente: Pentru 4 porţii (4 persoane) este nevoie de: 400 g orez, 600 g piept de pui dezosat, o pungă ciuperci congelate sau proaspete aprox. 400 g, 100 g seminţe de floarea-soarelui, decojite, o ceapă mare, un ardei mare roşu, usturoi după gust, sos de soia, o linguriţă de chili, curry după gust.
Preparare: Se fierbe orezul, se scurge apoi de apă şi se pune deoparte.
Carnea de pui se taie în cubuleţe, se condimentează, se pune la prăjit până se rumeneşte, apoi se scoate pe o farfurie
Se taie ceapa mărunt, ardeiul feliuţe şi se pun într-o tigaie mare sau wok cu puţin ulei împreună cu usturoiul tăiat felii sau pulbere la foc mic. Se adaugă spre final si seminţele. Când au devenit translucide, se adaugă ciupercile. Se lasă la foc mic până scade sosul format de ciuperci.
Se pun 2-3 linguri de sos de soia, o linguriţă de chili şi curry după gust şi se adaugă carnea de pui.
Într-o farfurie sau bol se pune orez, şi amestecul de legume cu pui deasupra.