Reţete de la cititori: Ouă umplute – Ştefan Cristian Manz
Ultima actualizare:
Ingrediente:
- - 10 ouă (20 jumătăţi)
- - un pateu de 200 gr
- - un gălbenuş crud
- - ulei
- - o linguriţă muştar
- - 3 linguri smântână
- - o ceapă
- - 3 castraveţi acri
- - sare
- - piper
- - frunze de pătrunjel
- - 2 morcovi
Mod de preparare: Se pun ouăle la fiert, după ce se răcesc se decojesc de coajă, se taie pe jumătate şi se scoate gălbenuşul din ele. Se prepară o maioneză dintr- un gălbenuş crud, un gălbenuş fiert, o linguriţă muştar şi ulei. Jumătate din maioneză se amestecă cu gălbenuşurile de la ouă şi cu pateul până se formează o pastă. Cu această pastă se umple jumătăţile de albuş şi se aşează pe un platou cu umplutura în sus.
Prepararea sosului tartar: Se toacă ceapa şi castraveţii mărunt apoi se scurg de zeamă şi se amestecă cu maioneza rămasă. Se adaugă smântâna, piperul şi sarea după gust. În mijlocul platoului se aşează morcovii raşi pe răzătoare, iar deasupra se pune sosul tartar. Ouăle se decorează după preferinţă.