Reţete de la cititori: Pârjoale din urzici - Brînduşa Aluculesei
Ultima actualizare:
Ingrediente: 600 g cartofi copţi, un castron de urzici vii, 3 ouă, 3 linguri de făină de grâu, 1 lingura maggi secretul gustului, 2 legături de ceapă, 20 g piper măcinat, 10 g tarhon, 5 căţei de usturoi, o salată verde, castraveţi proaspeţi.
Preparare
Se coc cartofii în tavă la cuptor, se curăţă şi se strivesc cu o furculiţă, peste ei adăugăm maggi secretul gustului, ouăle, făina de grâu, urzicile vii fierte şi tăiate mărunt, ceapa tăiată mărunt, usturoiul tocat mărunt, piperul măcinat şi tarhonul.
Se amestecă bine apoi se ia cu o lingură compoziţie şi se pune în tigaia încinsă, se întorc pe o parte şi pe alta. Se pun apoi pe un pat de frunze de salată şi se ornează cu felii de castraveţi. Poftă bună!