Reţete de la cititori: Piept de gaşcă cu sos de portocale – Aluculesei Brânduşa
- Ingrediente :
- -1 piept de gaşcă de ţară (1kg.),
- -1 vârf de cuţit de sare,
- -1 vârf de cuţit de piper măcinat,
- -1 bucăţică mică de ghimbir,
- -2 portocale,
- -1 lămâie,
- -1 lingură de ulei,
- -1 linguriţă de miere de albine,
- -1 căniţă mică de vin roşu.
Mod de preparare
Se dezosează pieptul şi se taie în două bucăţi, se crestează pielea şi se pune la prăjit pe partea cu pielea cu puţin ulei, într-o tigaie neaderenţă. Se presoară puţină sare, piper măcinat şi se dă prin răzătoare un pic de ghimbir. Se curăţă câteva felii de portocală fără partea albă, se taie fâşii subţiri şi se pun peste carne. Se rumeneşte timp de câteva minute carnea pe ambele părţi şi apoi se toarnă căniţa cu vin şi 100 ml.suc de portocală. Se pune capac la tigaie şi se lasă la foc mic să fiarbă timp de 15 minute, din când în când se mai întoarce carnea să se pătrundă bine.Când este gata se opreşte focul. Într-o oală mică se pune 100 ml.suc de portocale, sucul de la o lămâie, o linguriţă de coajă de portocală rasă, puţin ghimbir ras, un strop de sare, mierea de albine şi se fierbe câteva minute până se lipeşte sosul de lingură, apoi se opreşte focul. Se feliază pieptul şi se aşează pe platou, se ornează după preferinţă şi se toarnă puţin sos de portocale peste carne. Poftă bună!