Reţete de la cititori: Prăjitură în dungi (cu foi) – Alina Filipoiu
Ingrediente: 450 ml smântână, 3 ouă, 3 linguriţe praf de copt, 15 linguri făină, 15 linguri zahăr, 5 linguri mac, 5 linguri nucă măcinată sau migdale, 2 linguri cacao.
Crema: 400 ml lapte, 4 linguri griş, 200 g zahăr pudră, 2 plicuri zahăr vanilat, 175 g unt.
Mod de preparate:Foile: gălbenuşurile se mixează cu zahărul, se adaugă smântâna apoi treptat făina cu praful de copt. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, când sunt gata se încorporează cu cealaltă compoziţie. Împărţim compoziţia în 3 părţi egale şi adăugăm pentru fiecare foaie în parte-una cu mac, a doua cu cacao şi a treia nucă. Se pun în tavă şi se coc pe rând timp de 25 minute.Crema: punem laptele la foc şi când dă în clocot adăugăm grişul. Când s-a îngroşat după 5-7 minute luăm de pe foc, acoperim cu o folie alimentară şi lăsăm la răcit. Untul îl mixăm cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Adăugăm treptat grişul răcit şi mixăm. Se împarte crema în 2 părţi. Asamblăm foile şi deasupra facem o glazură şi se dă la rece (o puteţi orna cu ce doriţi).