Reţete de la cititori: Raţă la cuptor - Bianca Raluca Panazan

Ultima actualizare:

    Raţă la cuptor
Raţă la cuptor

Pentru marinat: ulei de măsline, 50 ml vin alb, sare/piper alb, ghimbir şi praf de curcuma.

Pentru preparare: 1 raţă, 1 portocală stoarsă, 2 căţei de usturoi.

Pentru marinat: Se taie bucăţile cu grăsime, se unge raţa cu ulei de măsline pe ambele părţi, se presară condimentele şi se stropeşte cu puţin vin. Se lasă la frigider o zi.

Pentru preparare:

Într-un vas de lut punem raţa împreuna cu sosul format de la marinat.

Raţa se crestează şi se pun felii de usturoi. Se pune puţină apă în vas, se acoperă cu capac şi se dă la cuptor pentru o ora, o oră jumătate. Se scoate capacul, se pune sucul de portocală peste raţă şi se dă iar la cuptor până când se rumeneşte bine, circa 1 oră. Se poate pregăti între timp o garnitură de cartofi noi cu mărar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Invartita cu mere jpeg
horoscop luna noiembrie click webp
1 maioneza de casa png png
Femeie par gri FOTO Shutterstock jpg
index webp
horoscop rune pana la finalul anului 2024 jpg
ingredientele secrete pe care le adauga gospodinele la varza murata jpg
gastro final jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net