Reţete de la cititori: Raţă la cuptor - Panazan Bianca Raluca
Ultima actualizare:
- Pentru marinat: ulei de măsline, 50 ml vin alb, sare/piper alb, ghimbir şi praf de curcuma.
- Pentru preparare: 1 raţă, 1 portocală stoarsă, 2 căţei de usturoi.
Se taie bucăţile cu grăsime, se unge raţa cu ulei de măsline pe ambele părţi, se presară condimentele şi se stropeşte cu puţin vin. Se lasă la frigider o zi.
Pentru preparare
Într-un vas de lut punem raţa împreuna cu sosul format de la marinat. Raţa se crestează şi se pun felii de usturoi. Se pune puţină apă în vas, se acoperă cu capac şi se dă la cuptor pentru o ora, o oră jumătate. Se scoate capacul, se pune sucul de portocală peste raţă şi se dă iar la cuptor până când se rumeneşte bine, circa 1 oră. Se poate pregăti între timp o garnitură de cartofi noi cu mărar.