Reţete de la cititori: Ruladă aperitiv - Gabriela Antici
Blat: 300 ml lapte, 4 ouă, sare şi piper, 140 g unt, 120 g făină, 2 frunzuliţe de leurdă.
Umplutura: 300 g cremă de brânză, 100 g unt, 1 ardei roşu, 100 g brânză de vaci proaspătă, sare.
Preparare
Blat: topim untul la foc mic, după care adăugăm făina şi omogenizăm. Adăugăm laptele amestecând mereu, lăsăm să fiarbă până se îngroaşă. Adăugăm ouăle pe rând amestecând bine după fiecare, sare după gust şi omogenizăm.
Turnăm compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt, deasupra la compoziţie am adăugat câteva frunze de leurdă tăiată şi dăm la cuptor până se rumeneşte frumos. Când este gata răsturnăm blatul pe altă hârtie de copt şi rulăm.
Umplutura: amestecăm brânza cu crema de brânză, untul şi amestecăm bine. La final adăugăm ardeiul roşu tocat şi sare după gust. Dăm la frigider până este gata rulada.
După ce s-a răcit puţin rulada o ungem cu cremă de brânză şi rulăm înapoi, o învelim în folie alimentară şi dăm la rece 2 ore (eu am lasat-o noaptea), după care tăiem felii cu un cuţit bine ascuţit.