Reţete de la cititori: Ruladă în manta de ciocolată - Anişoara Ursan
Preparare1. Se prepară blatul bătând bine albuşurile cu un praf de sare apoi cu zahărul, până se întăresc. Gălbenuşurile se freacă un pic cu uleiul, apoi se încorporează în albuşuri. Se cerne făina amestecată cu amidonul şi se toarnă în compoziţie. Se răstoarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi se dă la cuptor circa 20 de minute la foc potrivit.Se desprinde blatul copt de pe hârtie, cu lama unui cuţit şi se lasă la răcit.2. Se topeşte ciocolata albă la bain marin împreună cu cele 3 linguri de smântână, apoi se întinde uniform pe blatul rece. Deasupra se toarnă dulceaţa de cireşe amare şi apoi se rulează strâns, ajutându-ne de hârtia de copt.3. Pentru glazură se topeşte ciocolata la bain marin împreună cu cele 2 linguri de smântână, apoi se toarnă caldă deasupra ruladei şi se dă la frigider cel puţin o oră înainte de a felia rulada. Se decorează cu câteva linguriţe de dulceaţă de cireşe amare!