Reţete de la cititori: Sărmăluţe în frunze de hrean cu carne de curcan - Melniciuc Oana Cristina

Ultima actualizare:

    Sărmăluţe în frunză de hrean cu carne de curcan
Sărmăluţe în frunză de hrean cu carne de curcan

Ingrediente: 500 g carne tocată curcan, 20 frunze de hrean, 50 g orez, 1 morcov, 1 ceapă, 2 linguri pastă roşii, sau 200 ml bulion, sare, piper, paprica, cimbru, dafin, mărar, 200 ml borş acru.

Preparare

1. Se opăresc frunzele de hrean cu borşul care a dat în clocot.

2. Ceapa curăţată şi spălată, se toacă mărunt, morcovul se dă prin răzătoare şi se

căleşte în puţin ulei încins. Se adaugă orezul şi se mai căleşte 1 minut.

Carnea se amestecă împreună cu orezul, ceapa, morcovul, apa fiartă, mărarul tocat, cimbru, paprica, restul de condimente şi aproximativ 1 lingură de bulion.

3. Se taie nervura groasă a frunzei de hrean, se pune carne pe marginea frunzei şi se înfăşoară sarmalele. 

4. Se pun crenguţe de cimbru pe fundul oalei. Se aşează sarmalele peste cimbru şi se pune între ele foi de dafin, boabe de piper. Se adaugă apă fiartă cât să le acopere cu două degete. Se pun frunze de hrean deasupra sarmalelor.

5. După ce au fiert, se adaugă vreo 3-4 linguri de bulion desfăcute cu apă fierbinte şi pastă de roşii. Se dă la foc să mai scadă. Spre sfârşit se adaugă puţin borş şi mărar. Se potriveşte de sare şi se închide focul.

Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop saptamana 23 29 septembrie webp
american surprins jpg
zodii jpg
horoscop saptamanal webp
cartofi cu sos de rosii jpeg
zodii cu noroc in urmatorii 2 ani jpg
zodii protejate in februarie logo webp
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net