Reţete de la cititori: Spaghetti Bolognese - Stoica Adina Mariana

4 iunie 2015
article img
Spaghetti bolognese

Ingrediente

•        Knorr Fix Bolognese - 1 plic

•        Spaghete - 1 pungă

•        Carne tocată amestec - 500 g (porc şi vită)

•        Ceapă - 1

•        Morcov - 1

•        Ardei kapia - 1

•        Piper - după gust

•        Sare - după gust

•        Ulei de floarea soarelui - 3 linguri

•        Apă - 250 ml

MOD DE PREPARARE        

Spaghetele se fierb 8-10 minute în apă cu sare, apoi se scot şi se trec pe sub un jet de apă rece , lăsându-le într-o sită. În uleiul încins punem ceapa, morcovul şi ardeiul date prin răzătoare (sau la robot) le lăsăm cteva minute să se călească, iar apoi punem şi carnea tocată. Plicul de knorr la fix spaghetti bolognesse se pune peste 250 ml apă rece, iar apoi sosul obţinul se toarnă peste carne şi legume în tigaie, lăsăm să mai dea în clocot câteva minute, iar apoi luăm sosul obţinut, asezonăm cu sare şi piper după gustul nostru. Spaghetele se pun într-o farfurie şi punem sosul peste, ornăm şi putem servi cu un pahar de vin. Poftă bună!