Reţete de la cititori: Supă de tăiţei de casă – Mihaela Dumitru
Ingrediente tăiţei: 3 ouă, făină (cât cuprinde, până devine un aluat ce poate fi întins), un praf sare.
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle cu făina şi praful de sare, până devine un aluat ce poate fi întins. Întindem aluatul în foi subţiri, le rulăm, după care tăiem în fâşii subţiri (ca fideaua). Continuăm aşa cu tot aluatul. Tăiţeii astfel obţinuţi, îi punem pe o tavă întinsă, la uscat. Ingrediente supă: legume (ardei gras roşu şi verde, ţelină, morcovi, păstărnac, ceapă), 500 g piept de pui dezosat, piper, sare, o linguriţă Delikat (după gust).
Mod de preparare:
Se pune apa pentru supă la fiert, când fierbe, adăugăm legumele, tocate mărunt, sarea, piperul, Delikatul. Separat, în altă oală, punem pieptul de pui la fiert, pe care l-am tăitat bucăţi mici. Când bucăţile de piept sunt fierte, le punem peste supă. (numai bucăţile de piept, nu şi apa) Când supa este aproape gata, punem tăiţeii şi lăsăm să fiarbă. Se poate servi aşa sau se pot face şi găluşte.