Reţete de la cititori: Tort «Aleea cu trandafiri» - Ermina Vlăsceanu
Blat :10 ouă, 2 căni cu zahăr, o cană cu ulei ,1 pachet de praf de copt, 50g de cacao, 3 căni cu faina, esenţă de rom.Preparare: Se bat spuma ouăle cu zahărul apoi se adaugă uleiul. Se amestecă faina cu cacao şi praful de copt şi se incorporează în compozitia de ouă şi se adaugă esenţa de rom. Se toarnă compozitia în tavă tapetata cu hârtie de copt şi se pune în cuptorul încălzit înainte. Se coace blatul iar când se răceşte se taie în trei foi. Foile se insiropeaza cu cafea tare şi dulce .Crema: 400 g unt ,300 g zahăr pudra, 100 g cacao. Se freaca untul cu zahărul şi cu cacao.Asamblare tort: blat +cafea +crema +blat+cafea+crema+blat+cafea. Tortul se îmbracă cu crema şi se orneaza cu bomboane în formă de pietre şi cu trandafiri roz.
Ingrediente pentru trandafiri :2 linguriţe de miere, colorant alimentar şi lapte praf.Se amestecă mierea cu colorantul apoi se adaugă lapte praf până când se obţine o pastă tare din care se fac bilute .Se pun bilutele între bucăţi de folie alimentară şi cu ajutorul unei linguri se strivesc şi se fac petalele de trandafir. O petala se face sul apoi în jurul ei se aranjează celelalte şi se formează trandafirul.Trandafirii se lasă câteva ore la rece pe un cofrag de ouă pentru a se usca apoi se pun pe tort.