Reţete de la cititori: Tort cu brânză – Gabriela Antici
Ingrediente: 500 g biscuiţi, circa 20 pişcoturi.
Crema 1: 400 g brânză vaci, 3 linguri Ceva Fin Delaco, 3 linguri frişcă, 150 g zahăr pudră, 1 esenţă portocale, 1 plic gelatină, 5 linguri dulceaţă prune.Crema 2: 200 ml smântână, 100 g zahăr, 3 pliculeţe zahăr vanilat.Sirop: 200 ml apă, 50 g zahăr, 1 esenţă vanilie.Preparare
Pregătim siropul-caramelizăm zahărul şi îl stingem cu puţină apă, iar la sfârşit adăugăm esenţa şi lăsăm să se răcească. Amestecăm brânza cu zahărul pudră, apoi adăugăm dulceaţa de prune şi frişca. Mixăm bine şi adăugăm lingurile de Delaco, gelatina dizolvată conform instrucţiunilor de pe plic şi esenţa de portocale. Dăm la frigider 10 minute.
Smântâna o mixăm cu zahărul şi plicurile de zahăr vanilat până rezultă o frişcă consistentă şi dăm la rece. Asamblare-punem un rând de biscuiţi daţi prin sirop, apoi adăugăm crema de brânză, apoi pişcoturile trecute prin sirop. Deasupra adăugăm frişcă iar la final încă un rând de biscuiţi înmuiaţi în sirop. Pudrăm cu puţin capuccino deasupra şi dăm la frigider o oră.