Reţete de la cititori: Tort cu piersici şi ananas


    Tort cu piersici şi ananas
Tort cu piersici şi ananas

Ana Ghercea ne-a pregătit un tort cu piersici şi ananas.

Ingrediente Tort cu piersici şi ananas:

8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 1 praf de copt, 1 conservă de ananas, 1 conservă de piersici decojite, 1 kg frişcă lichidă.

Mod de preparare Tort cu piersici şi ananas:

Se face un blat astfel: Se separă albuşul de gălbenuş şi se bate spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se încorporează încet gălbenuşurile apoi se adaugă făina cu praful de copt amestecându-se încet. Compoziţia rezultată se pune într-o tavă de tort rotundă, tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor până se coace. Se foloseşte ca şi sirop pentru însiropat blaturile zeama de la cele două conserve de ananas şi de piersici. Când blatul este copt, se scoate din cuptor şi se lasă puţin să se răcească apoi se taie blatul în două, obţinându-se 3 blaturi mai subţiri. Se bate frişca până este tare iar apoi ne apucăm de montat tortul. Pe un platou sau o farfurie rotundă punem partea de jos a blatului, o însiropăm bine, punem frişca şi deasupra bucăţile de piersici tăiate cubuleţe şi scurse de zeamă. Punem a doua bucată de blat, apăsăm puţin ca să se aşeze bine frişca şi piersicile puse anterior, însiropăm, punem frişcă iar apoi cubuleţe de ananas scurse bine de zeamă. Punem şi partea de sus a blatului, însiropăm bine iar apoi îmbrăcăm tortul în frişcă. Îl decorăm cu piersici şi ananas sau cum doreşte fiecare.

shutterstock 1833215881 jpg
horoscop jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
autostrada jpg
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
pantofi jpg
16 foto 1   case antipirati jpg
Supermarket reduceri Foto shutterstock 134693084 jpg
tirhritcu jpg
image
image
image
image
pantofi jpg
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
shutterstock 1833215881 jpg
horoscop jpg
mihai voropchievici jpg
somn shutterstock 398208937 jpg