Reţete de la cititori: Tort cu pişcoturi şi fructe – Andra Loredana Nagy
Ingrediente
- Blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr pudră, 6 linguri făină, 3 linguri ulei, esenţă vanilie, o linguriţă praf de copt (opţional)
- Crema vanilie: Un plic praf crema vanilie
- Pentru ornat: Fructe proaspete sau compot (după preferinţă)
- Pişcoturi pentru gardul de pe margini
- O fundiţă pentru decor
Mod de preparare blat
Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare, la viteză maximă a mixerului. Când spumă s-a întărit bine adăugăm zahărul pudră şi mixăm până spumă devine densă şi lucioasă. Spumă de albuşuri se va ţine bine de paletele mixerului. Separat frecăm gălbenuşurile cu uleiul şi esenţă de vanilie, până obţinem o emulsie stabilă. Această emulsie o turnăm peste albuşuri. Dăm mixerul la viteză cea mai mică şi omogenizăm uşor compoziţia. Făina o cernem împreună cu praful de copt peste compoziţia de ouă. Dăm mixerul deoparte şi amestecăm totul cu o spatulă, uşor, cu mişcări de jos în sus.Turnăm compoziţia într-o tavă rotundă de 24 cm pe care o ungem cu puţin ulei şi băgăm la cuptor la foc mediu cam o jumătate de ora.La sfârşit putem testa cu o scobitoare.
CREMA: am folosit un plic de crema de vanilie care în combinaţie cu fructele e minunată. După ce am tăiat blatul am pus crema de vanilie între blaturi cât şi în exterior.
DECOR: Puteţi orna cu orice fel de fructe vă plac, în orice mod doriţi, pe margini veţi adăuga pişcoturile, iar la final fundiţa. Poftă bună !