Reţete de la cititori: Tort cu ricotta - Antici Gabriela
Ingrediente:
blat
• 6 ouă
• 6 linguri zahăr
• 6 linguri făină
• 1 vârf cuţit sare
• 1/2 praf de copt
• 1 plic zahăr vanilat
• crema 1
• 250 g ricotta
• 200 g ciocolată amăruie
• 200 g frişcă
• crema 2
• 200 g brânză de vaci
• 100 g iaurt
• 1 ciocolată amăruie
• 200 g frişcă
• 100 g zahăr pudră
Mod de preparare: Blat-mixăm albuşurile spumă cu 1 praf de sare, după care adăugăm zahărul şi mixăm până se topeşte. Adăugăm gălbenuşurile unul câte unul amestecând bine după fiecare. Adăugăm făină cernută cu praful de copt şi plicul de zahăr vanilat. Amestecăm uşor cu o lingură şi turnam în tavă tapetata cu hârtie de copt (eu am oprit 2 linguri din compoziţie şi am amestecat puţin colorant roşu după care am adăugat-o peste compoziţia albă). Crema 1-mixăm frişcă bine după care adăugăm ciocolată topită (pe baie de aburi) şi amestecăm bine cu o lingură până se omogenizează. La final adăugăm ricotta care am mixat-o puţin şi amestecăm uşor. După care amestecăm cu frişcă bătută bine. Crema 2- Mixăm brânză de vaci cu iaurtul, adăugăm ciocolată topită cu 50 ml frişcă. Omogenizăm şi adăugăm gelatină pregătită conform intructiunilor de pe plic (eu am folosit doar 5 linguri apă) amestecăm şi dăm 10 minute la frigider. Asamblare: blatul de tort îl tăiem întrei. Aşezăm prima foaie, insiropam, adăugăm crema 1, adăugăm altă foaie, insiropam şi peste crema a doua. După ultima foaie însiropată şi decorăm. Am decorat cu frişcă şi fructe. Poftă bună!