Reţete de la cititori: Turtă dulce - Simona Anton

Ultima actualizare:

Preparare

Într-un castron se pun ingredientele uscate (făina, zahăr, bicarbonat, scorţişoara) şi se frământă un aluat adăugând ingredintele lichide (uleiul şi mierea). Aluatul trebuie să aibă consistenţa unei plastiline moi (dacă vi se pare prea tare şi sfărâmicios mai adăugaţi puţină apă până obţineţi consistenţa de plastilină).

Când e gata se înfăşoară în folie şi se lasă la frigider în jur de o oră. Aluatul se întinde cu sucitorul într-o foaie groasă cam de jumătate de centimetru şi se taie cu formele.

Se aşează în tava acoperită cu foaie de copt la 175 grade cam 10-15 minute. Se scoate tava, se lasă turtiţele să se răcorească, apoi se orneaza cu glazură de zahăr. 



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
https   www cancan ro wp content uploads 2025 12 Radu Anton Roman 1200x850 webp
horoscop bani jpg
man 9880887 1280 png
mihai voropchievici webp
Zodii norocoase, shutterstock jpg
horoscop colaj pixabay jpg
image jpeg
horoscop png
image
actualitate.net
image
actualitate.net