Reţete pentru friptură de miel şi drob
Friptură de miel- Ingrediente: 2 kg carne miel, ceapă verde, rozmarin, măghiran, 200 ml vin alb, 200 ml apă, sare, piper.
Mod de preparare: Carnea se spală, se condimentează şi se aşază într-o tavă. Ceapa se curăţă, se taie în bucăţele şi se pune în jurul cărnii. Se adaugă rozmarin şi măghiran, se stropeşte cu vin alb şi cu o cană cu apă, iar apoi se bagă la cuptor. Se ţine la foc mic o oră, după care la foc iute ca să se rumenească. Din când în când, se stropeşte friptura cu zeama din tavă şi se întoarce pe ambele părţi. Când e gata, se scoate friptura din tavă, iar din zeama care a rămas se prepară un sos adăugând un pahar cu apă, un pahar cu vin alb şi 2-3 linguri de bulion.
Drob de miel
Ingrediente: măruntaiele de la un miel, 5 ouă, 2 linguri cu ulei, 3 legături de ceapă verde, o legătură mărar, o legătură pătrunjel, sare, piper, două felii de pâine înmuiată în lapte, 2 linguri pesmet, pesmet pentru tapetat tava, 5 ouă fierte.
Mod de preparare: Organele se fierb, iar apoi se toacă mărunt. Peste tocătură se adaugă ouăle bătute, ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul toate tăiate foarte fin. Se pune sare şi piper, pesmetul, pâinea şi se amestecă bine compoziţia. Tava se unge cu ulei şi se tapetează cu pesmet. Se adaugă jumătate din compoziţie, iar apoi se pun ouăle fierte, pe lungime. Se adaugă restul de compoziţie, iar tava se dă la foc mic 40 de minute.