Ruladă cu dovleac – Elena Angheluţă

Ingrediente
4 ouă
150 g zahăr pudră
200 g piure de dovleac
150 g făină
scorţişoară
o linguriţă rasă praf de copt cu şofran
Ingrediente Crema
2 tablete ciocolată
150 g frişcă
1 linguriţă de ulei
2 linguri de lapte
1 lingură zahăr pudra
Ingrediente Glazură
1 tabletă ciocolată
bombonele pentru decor
Mod de preparare
Dovleacul a fost copt la cuptor şi lăsat să se răcească. Vom bate ouăle cu un praf de sare şi treptat adăugăm zahărul pudră. Mixăm până capătă volum şi o culoare mai deschisă, dovleacul a fost blendat şi adăugat peste ouăle bătute cu zahăr. Mixăm uşor după care adăugăm făina amestecată cu praful de scorţişoară şi praful de copt, încorporăm ingredientele bine după care în tava de aragaz vom pune hârtie de copt şi turnăm compoziţia uniform.
Dăm la cuptor preţ de 10 -12 minute. Pe masă aşezăm încă o bucată de hârtie de copt peste care presăram puţin zahăr pudră când ruladă e gata o scoatem şi o vom aşeza peste hârtia de copt. Deasupra aşezăm un prosop să fie curat, îl umezim şi lăsăm puţin peste ruladă cât să se înmoaie.
Crema o facem pe baie de abur. Rupem ciocolata bucăţele, punem un vas pe foc cu puţină apă . Deasupra aşezăm vasul cu ciocolată. Avem grijă să nu între apă în vasul nostru amestecăm continuu cu o spatulă adăugăm laptele şi uleiul şi amestecăm până se topeşte ciocolata. Când e gata luăm de pe foc, lăsăm puţin să se răcească şi vom adauga frişca bătută. Mixăm până se îngroaşă. Cu o spatulă întindem crema peste foaia noastră, rulăm uşor avem grijă să nu se rupă şi dăm la rece pentru câteva ore. Ciocolata pentru decor o topim la microunde cu un pic de lapte , o întindem frumos peste ruladă şi ornăm cu bombonele. Poftă mare!