Ruladă de porc cu legume la cuptor, o rețetă specială de Revelion. Este fragedă, suculentă și plină de arome. VIDEO
Ruladă de porc cu legume la cuptor, cea mai delicioasă rețetă pentru mesele festive. Nimănui nu trebuie să îi lipsească acest preparat din meniul de Sărbători!
Rulada de porc cu legume la cuptor este ideală pentru cina festivă de Revelion. Fragedă, suculentă și plină de arome unice, această bunătate va face cu siguranță furori pe mesele dumneavoastră. Se prepară ușor și merge de minune cu murături sau o salată de varză acră, potrivit Cosânzenele gătesc. Iată ingredientele de care ai nevoie.
- cotlet de porc fără os
- 125 g de bacon mărunțit
- 200 g de cașcaval
- 2 legături de pătrunjel
- un ardei copt la oțet
- sare și piper
- o lingură de ulei de măsline
- rozmarin
- cimbrișor
- legume: cartofi, morcovi, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, ceapă roșie
- un pahar și jumătate de apă
Cum se prepară
Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să tăiem carnea de porc pe jumătate și să o frăgezim cu ajutorul unui ciocan special, pe care toată lumea ar trebui să-l aibă în sertarul cu ustensile de bucătărie. Ulterior, ne ocupăm de umplutură. Astfel, într-un vas încăpător punem baconul după ce l-am tras puțin la tigaie, cașcavalul cremos, pătrunjelul și ardeiul copt în oțet.
Condimentăm după gust, amestecăm bine toate ingredientele și punem compoziția peste carne. Rulăm bine și înnodăm cu o sfoară din loc în loc. Cosânzenele gătesc folosesc câteva ingrediente secrete pentru un plus de savoare și un gust unic.
„Ungem rulada cu un mix de ulei de măsline, sare și piper și rozmarin”, scriu ele în descrierea rețetei.
În continuare, punem legumele în tavă, alături de ele rulada și ierburile aromatice, puțină apă și acoperim cu o hârtie de copt. Preparatul se ține în cuptor 2 ore la 150 de grade. Important de menționat este și faptul că în ultimele 20 de minute, hârtia de copt trebuie îndepărtată, iar temperatura setată la 180 de grade pentru ca rulada să prindă o crustă crocantă și aromată.