Rulouri de peşte- Camelia Kawadri
Ingrediente: 6-8 fileuri de peşte (fiecare ce preferă), 100 g caşcaval, 1 ardei gras roşu, 2 ouă, făină, 1 lămâie, sare, piper.
Mod de preparare: După ce spălăm fileurile, le stropim cu zeama de la lămâie, le condimentăm cu sare, piper şi le lăsăm 15 minute la frigider. Între timp tăiem ardeiul roşu şi caşcavalul fâşii potrivite (vezi foto).
Ouăle le batem bine cu un praf de sare, apoi adăugăm făină cât să obţinem un amestec cu o consistenţă mai groasă (ca şi smântâna).
Fileurile le tamponăm cu un şervet de bucătărie. Pe fiecare fileu punem o fâşie de caşcaval şi 2 de ardei, apoi le rulăm şi le prindem cu o scobitoare. Le dăm prin amestecul de ou şi făină, apoi le prăjim în ulei încins la foc potrivit până se rumenesc.
Se scot pe o farfurie pe care punem şervet de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.
Noi am servit cu un „sos" din smântână.
În puţină smântână am pus un castravete verde mic dat pe răzătoarea mica, 3 căţei de usturoi pisaţi, apoi am condimentat după gust cu sare şi puţină zeamă de lămâie. Dacă vi se pare prea gros puteţi subţia cu puţină apă.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!