Salată cu ciuperci și legume
Salatele sunt cele mai simple și mai sănătoase obiceiuri alimentare. Azi te învățăm cum să prepari o salată cu ciuperci și legume super gustoasă.
Pentru salata cu ciuperci și legume ai nevoie de 30 de minute în bucătărie. Așa că haideți să vedem de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară. Spor la treabă!
Salata cu ciuperci și legume poate fi servită la prânz, sau la cină, și e tare gustoasă.
Ingrediente salată cu ciuperci și legume
- 100 g orez cu bobul mare
- 1 cutie de ciuperci întregi
- 300 g broccoli congelat
- 300 g conopidă congelată
- 1 cutie porumb
- 2 roșii
- 2 morcovi mici
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare salată cu ciuperci și legume
Fierbi orezul în apă cu sare şi în altă oală pui morcovii la fiert. Separat, dai într-un clocot conopida şi broccoli (le pui direct congelate) în apă cu sare, le strecori şi le laşi la răcit. Scurgi porumbul de zeama în care a fost conservat şi îl treci sub un jet de apă rece. Roșiile le tai cubulețe. Toci ciupercile, dacă sunt prea mari, şi le căleşti puţin în ulei, iar morcovii fierţi îi tai fâşii de 3-4 cm. Amesteci toate ingredientele într-un bol de salată şi asezonezi, după gust, cu ulei, sare şi piper. Poftă bună!
Citește și: