Salată de macaroane cu carne de curcan
Dacă te-ai săturat de rețetele simple de salate, ce zici de o salată de macaroane cu carne de curcan? Se prepară în 20 de minute și este foarte gustoasă.
Carnea de curcan se numără printre cele mai sănătoase, așa că dacă nu ai timp s-o gătești la cuptor, poți încerca o salată de macaroane cu carne de curcan
Doar o singură porţie de carne de curcan furnizează organismului 65% din aportul zilnic recomandat de proteine. Dacă ai această carne în frigider și ești în pană de idei, noi te învățăm cum să prepare o salată de macaroane cu carne de curcan.
Ingrediente salată de macaroane cu carne de curcan
- 500 g macaroane scurte
- 200 g carne de curcan
- 2 linguri ulei
- 1 salată verde
- 3 fire de ceapă verde
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare salată de macaroane cu carne de curcan
Taie carnea de curcan fâşii, pudreaz-o cu puţină sare şi rumeneşte-o cu 2 linguri de ulei. După ce s-a rumenit, las-o deoparte să se răcească. Fierbe macaroanele „al dente”, în apă cu sare, scurge-le de apă şi aşază-le într-o salatieră mare. Adaugă carnea de curcan rumenită, salata ruptă fâşii şi ceapa verde tăiată rondele. Într-un castronel, bate uleiul, zeama de lămâie, sarea şi piperul (după gust), apoi toarnă sosul peste ingredientele din salatieră. Amestecă uşor şi serveşte imediat. Poftă bună!
Citește și:
Reţete de la cititori: Mâncare din pulpă de curcan cu ceapă şi morcov