Şalău în crustă de susan - Camelia Kawadri
Ingrediente: 4 fileuri şalău, 100 g susan, 2 ouă, făină, sare, piper, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:
1. Spălăm fileurile, apoi le aşezăm pe şervete de bucătărie pentru a absoarbe apa foarte bine.
Le condimentăm după gust cu sare şi piper.
2. Ouăle le batem bine cu un praf de sare, apoi adăugăm fâină cât să obţinem o compoziţie mai groasă.
3. Trecem fileurile prin această compoziţie, apoi prin seminţele de susan (puteţi pune şi câteva seminţe de in) şi le prăjim în ulei încins până se rumenesc.
4. Se scot pe o farfurie pe care am aşezat şervet de bucătărie pentru a absoarbe excesul de ulei.
Noi am servit cu un sos făcut din smântână, o linguriţă pastă de ardei, un căţel de usturoi pisat, zeamă de lămâie, sare şi piper după gust.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!