Sărăţele cu brânză sărată de oi - Aluculesei Brînduşa
Ingrediente:
-4 linguri de untură curată,
-3 ouă (două în aluat, unu pentru uns),
-400 gr.brânză sărată de oi,
-50 gr.seminţe de chimen,
-100 ml. lapte dulce rece, de la frigider,
-drojdie cât un gălbenuş de ou,
-făină de grâu cât cuprinde (cam 800 gr.am folosit eu);
Mod de preparare:
Se pune într-un vas untură, ouăle, adăugăm brânza sărată dată prin răzătoarea mică, drojdia stinsă cu lapte, o lingură de seminţe de chimen şi la final adăugăm făină. Frământăm un aluat suficient de tare pe care îl vom pune la rece măcar o jumătate de zi.
Când aluatul s-a întărit, rupem din el bucăţi suficient de mari cât să întindem o foaie grosuţă pe care o vom tăia cu o formă specială. Aşezăm sărăţele în tava în care am pus hârtie de copt, ungem cu ou bătut, presurăm seminţe de chimen şi dăm tava la cuptorul încălzit deja. Le coacem la foc potrivit. Poftă bună!