Savurează o prăjitură de casă cu blat pufos şi budincă de vanilie!
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Pentru blat: 3 linguri făină, 6 ouă, 12 linguri zahăr, 4 linguri pesmet
Pentru umplutură: 1 plic budincă de vanilie, 1 plic budincă de ciocolată (sau caramel, după gust), 1 plic praf de frişcă (sau 200 g frişcă gata preparată), 800 ml lapte, 400 ml apă
Pentru sirop: 400 ml apă, 4 linguri zahăr
Mod de preparare:
Pentru blat separi ouăle iar albuşurile le baţi spumă tare după care încorporezi treptat 6 linguri cu zahăr bătând în continuare cu telul.
Adaugi gălbenuşurile amestecând cu lingura de lemn, pui şi cele 4 linguri cu pesmet, cele 3 linguri cu făină şi amesteci până se încorporează.
Torni blatul în tava unsă cu margarină şi tapetată cu făină, pe care o dai la copt pentru circa 40 de minute.