Secretul moldovencelor pentru cele mai gustoase chiftele. Ce fac pentru a ieși pufoase la interior și crocante la exterior
Gospodinele din Moldova folosesc un ingredient special atunci când vine vorba despre prepararea chiftelelor. Deși pare banal, acest truc oferă o textură și un gust extraordinar pârjoalelor.
Ingredientul secret al moldovencelor pentru cele mai pufoase și crocante chiftele
Cartoful ras are un impact deosebit asupra chiftelelor. Acest ingredient face ca preparatul să iasă pufos în interior și crocant la exterior. Rolul cartofului ras este să absoarbă apa și să păstreze aromele celorlalte ingrediente din compoziție. Mai mult, amidonul său ajută la obținerea unei texturi delicate și oferă un gust unic.
Moldovencele folosesc: 500 de grame de carne tocată de vită, porc sau pui, un cartof mare ras, o ceapă medie tocată mărunt, 2-3 căței de usturoi tocați, o felie de pâine înmuiată în lapte și stoarsă bine, dar și 2-3 linguri de pesmet (opțional). De asemenea, pe lista ingredientelor se numără sarea, piperul, pătrunjelul uscat și tocat mărunt ( 2 linguri) și opțional o linguriță de cimbru uscat și o linguriță de boia de ardei.
Metoda de preparare a chiftelelor după rețeta moldovencelor
Metoda de preparare este una extrem de simplă. Prin urmare, într-un bol spațios se combină carnea tocată, cartoful ras, ceapa și usturoiul tocate, pâinea înmuiată, pătrunjelul, sarea, piperul și opțional restul ingredientelor. Se amestecă bine toată compoziția, până când va deveni omogenă. Cartoful va lega amestecul și va oferi o textură fină chiftelelor.
Din compoziție se modelează bile de dimensiunea dorită, pe care le aplatizăm cu mâinile pentru a obține forma de chiftele. Uleiul se pune la încins, iar pârjoalele se prăjesc la foc mediu, până când prind o culoare aurie și devin crocante pe ambele părți. În cazul în care doriți să le pregătiți la cuptor, tot ce trebuie să faceți este să preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și să așezați chiftelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acestea se lasă la cuptor aproximativ 25 de minute, după care sunt gata de servit.