Secretul pentru cei mai pufoși și gustoși cozonaci pentru masa de Paște. Motivul pentru care trebuie să fierbi nuca în apă clocotită

A mai rămas extrem de puțin timp până când gospodinele din țara noastră vor începe să prepare în bucătărie cozonaci gustoși pentru masa de Paște. Totuși, una dintre problemele cu care toate se confruntă are legătură cu faptul că acest preparat nu se coace atât de pufos precum ele și-ar dori. 

Cozonaci / foto: Pixabay
Cozonaci / foto: Pixabay

Din fericire, există mai multe trucuri de care se pot ține cont atunci când se prepară cozonacii. Află din rândurile de mai jos de ce anume trebuie să ții cont atunci când faci cozonaci, ca să te lauzi cu un dulce formidabil, delicios și extrem de pufos. 

Trucuri pentru un cozonac frumos

Primul și cel mai important lucru de care trebuie să ții cont atunci când faci cozonaci este să ai în bucătărie o temperatură potrivită, și alimentele să fie ținute la temperatura camerei. 

Dacă alegi să pui nucă în cozonaci, trebuie să știi că e recomandat să o fierbi înainte. Nuca fiartă se umflă și pierde acel gust amar pe care îl are. 

Făina și drojdia, ca și restul alimentelor de altfel, trebuie să fie de o calitate bună. Doar așa reușești să oferi o calitate mai mare produsului tău. 

Legat de drojdie, o altă greșeală frecventă pe care majoritatea gospodinelor o fac este să o dizolve în lichide fierbinți. Recomandat este să fie nu opărită, ci încălzită în lichide călduțe. 

Atunci când aluatul se desprinde de pe mâinile tale, este primul semn că a fost frământat bine. Ulterior, după ce au fost așezați în tavă, se bagă în cuptorul încins la 180°C. După ce s-au umflat, se reduce temperatura. 

Recomandat este ca ușa cuptorului în care se coc cozonacii să nu fie deschisă mai devreme de 20 de minute, ci abia la sfârșit. Așa te asiguri nu scade temperatura și așa vei obține cozonaci copți perfect și pufoși. După ce s-au copt, nu se scot imediat din tăvi imediat și se țin feriți de curent. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net