Cozonac fără frământare. Rețeta cea mai căutată. Vei face furori printre invitați cu această bunătate

Ultima actualizare:

În curând, în apropierea Crăciunului, bucătăria o să devină terenul de joc al experiențelor culinare inedite. Printre tradiții și arome, cozonacul fără frământare reprezintă o opțiune tentantă, ușor de pregătit și cu un gust demențial. Descoperă secretul acestei rețete căutate și transformă momentele festive în adevărate festinuri culinare.

Cozonac. Foto: arhiva.
Cozonac. Foto: arhiva.

Ce ingrediente sunt necesare pentru prepararea acestei rețete

Iată de ce ingrediente ai nevoie ca să poți prepara cozonacii fără frământare:

- 500 g făină
- 10 g drojdie uscată
- 200 ml lapte călduț
- 100 g unt topit
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- Coaja rasă de la o portocală sau lămâie
- Un praf de sare
- 100 g nuci sau stafide (opțional)

Pași simpli pentru un cozonac demențial

Activarea Drojdiei

Într-un bol, dizolvă drojdia în laptele călduț și adaugă o linguriță de zahăr. Așteaptă până când încep să apară bule, semn că drojdia este activată.

Cum se prepară aluatul

Într-un bol mare, amestecă făina, sarea și zahărul. Adaugă ouăle, untul topit, coaja de portocală sau lămâie și drojdia activată. Amestecă până când obții un aluat omogen. Dacă dorești, adaugă nuci sau stafide pentru un plus de textură și savoare.

Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să crească într-un loc cald timp de 1-2 ore sau până când își dublează volumul.

Cât timp trebuie lăsați la copt

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Transferă aluatul într-o formă de cozonac sau tapetează o tavă cu hârtie de copt. Coace cozonacul în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute sau până când devine auriu.

Lasă cozonacul să se răcească înainte de a-l tăia pentru a păstra textura pufoasă.

Adaptează rețeta după preferințe

Umplutură delicioasă: Experimentează cu umpluturi precum ciocolată, rahat sau cremă de vanilie pentru a personaliza cozonacul.

Arome diverse: Adaugă esențe precum vanilie, migdale sau rom pentru a intensifica aromele.

Glazuri și topping-uri: Servește cozonacul cu glazură de ciocolată, zahăr pudră sau nuci mărunțite pentru un aspect și gust îmbietor.

Cu această rețetă simplă și căutată, cozonacul fără frământare devine vedeta mesei festive. Savurează fiecare felie alături de cei dragi și lasă aroma dulce să îți încălzească sufletul în această perioadă specială a anului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
zodii norocoase webp
culori norocoase februarie zodii 1170x780 jpeg
image png
image png
unghii rosii cu auriu jpg
maioneza jpeg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net