Ștrudel cu carne tocată. Cea mai simplă rețetă
Ștrudelul are o adevărată istorie în spate, fiind renumit pentru migala cu care se făcea. Astăzi, este unul dintre cele mai ușoare și rapide preparate. Se poate face cu mere, brânză sau orice altă umplutură preferi. Noi îți dăm o rețetă simplă și gustoasă: ștrudel cu carne tocată.
În 30 de minute rețeta ștrudel cu carne tocată este gata. Uite cum se prepară.
Ingrediente ștrudel cu carne tocată
- 1 pachet aluat congelat pentru pateuri,
- 2 piepți de pui,
- 1 ardei gras roşu,
- sare,
- piper,
- 1 lingură smântână,
- 3 ouă,
- grăsime pentru uns tava.
Mod de preparare ștrudel cu carne tocată
Desfaci aluatul şi-l laşi să ajungă la temperatura camerei. Apoi îl întinzi cu sucitorul ca să-l subţiezi. Treci carnea prin maşina de tocat. Tai ardeiul cubuleţe pe care le căleşti uşor în ulei şi apoi adaugi carnea tocată. O laşi la foc până ce îşi schimbă complet culoarea, potriveşti de sare și piper. Iei cratița de pe foc și lași un pic la răcorit. Bați 2 ouă cu smântâna și le adaugi peste carne, omogenizând bine. Întinzi amestecul peste foaia de aluat. Rulezi şi ungi ştrudelul cu oul rămas, bătut cu un pic de apă. Ungi tava, aşezi ştrudelul şi îl dai la copt 40 de minute.
Citește și: