Sufleu cu ardei
Ingrediente
1 ceapă mică tocată
1 cană ardei roşu şi verde tocat
60 g unt
750 ml lapte
170 g mălai
250 g brânză tare rasă
2 linguri pătrunjel tocat
1 lingură sare
2 gălbenuşuri
7 albuşuri
ulei pentru uns formele
Preparare
Topești untul într-o tigaie și sotezi ceapa și ardeii, până se înmoaie puțin. Torni laptele și când începe să fiarbă adaugi mălaiul, amestecând continuu până când compoziția începe să se îngroașe. Adaugi brânza, pătrunjelul și o jumătate lingură de sare. Amesteci gălbenușurile și pui în ele o cană din compoziția din tigaie. Mixezi și torni compoziția înapoi, mai lași să dea 1-2 clocote și stingi focul. Bați albușurile spumă cu restul de sare și le încorporezi în compoziția cu ardei. Umpli formele unse cu ulei și dai sufleurile la cuptor aproximativ 35 de minute.