Supa pentru care ai nevoie de jumătate de secol ca să o gătești. Toți vor să o încerce

Ultima actualizare:

Thailanda, cunoscută pentru bucatele sale inedite și gusturi rafinate, aduce în atenția lumii o surpriză gastronomică extraordinară - supa "Neua Tune". Aceeași supă se fierbe de aproape jumătate de secol și a devenit o adevărată delicatesă, atât pentru localnici, cât și pentru turiștii aventuroși.

Supa "Neua Tune. Capturi foto.
Supa "Neua Tune. Capturi foto.

Un reper gastronomic în inima Bangkok-ului

În centrul agitat al capitalei Thailandei, Bangkok, se află un restaurant cu o istorie de 49 de ani, unde supa "Neua Tune" a devenit o atracție culinară de necontestat. Wattana Panich, aparținând familiei Kaweenuntawong, este locul în care această specialitate thailandeză își găsește casa, susținută de trei generații consecutive, scriu cei de la RTV.

O rețetă transmisă cu grijă de la o generație la alta

"Neua Tune" este un preparat fascinant care conține carne de vită, perișoare de carne, bucăți de burtă sau alte organe interne, legume proaspete, condimente și tăieței de orez. Ceea ce face această supă atât de specială este nu doar gustul său unic, ci și faptul că este pregătită neîntrerupt de aproape cinci decenii.

Procesul continuu de gătire

Seara, la închiderea restaurantului, supa rămasă este transferată într-un recipient mai mic și păstrată până a doua zi. Dimineața, procesul continuă - adăugându-se apă și ingrediente noi. Această tradiție se repetă cu precizie de 49 de ani, iar rezultatul este o supă cu adevărat unică în lume.

Deși ideea de a găti aceeași supă timp de atâția ani poate părea ciudată, proprietarii restaurantului asigură că supa este întotdeauna proaspătă și sigură pentru consum. Oala în care se prepară este curățată în fiecare seară, iar supa este încălzită și ținută la fiert la temperaturi care elimină orice potențial risc pentru sănătatea consumatorilor.

O delicatesă apreciată la nivel global

"Neua Tune" este descrisă ca fiind "delicioasă și aromată", având o "profunzime reală de arome greu de explicat". Cu toate că inițial poate părea ciudată sau neobișnuită, această supă este considerată o delicatesă în Thailanda și atrage turiști din întreaga lume, curioși să descopere secretul unei rețete atât de unice, transmise cu grijă de la o generație la alta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
Medicul estetician Bortolini Alin știe care sunt câteva dintre cele mai căutate proceduri estetice pentru femei și bărbați în preajma sărbătorilor de Paște
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net