Supa tradițională din Ardeal perfectă pentru zilele de post. Se poate pregăti rapid și ușor
Dacă sunteți în căutarea unei rețete tradiționale perfecte pentru zilele de post, această supă poate fi alegerea perfectă! Mai precis, este vorba despre supa de roșii tradițională, o rețetă pe care numai gospodinele din Ardeal o mai apreciază în zilele noastre.

Supa de roșii este alegerea perfectă pentru zilele de post, iar partea cea mai bună este faptul că ea este și ușor de pregătit. Chiar și cei fără prea mare experiență în bucătărie vor putea pregăti rapid și ușor această supă de vis.
Tot ce trebuie să faceți este să aveți la îndemână câteva ingrediente simple și să urmați toți pașii necesari ai rețetei.
De ce ingrediente aveți nevoie
Pentru a pregăti această supă tradițională delicioasă nu este nevoie decât de câteva ingrediente simple, care se vor găsi ușor în mai toate magazinele din țară. Mai precis, tot ce trebuie să aveți la îndemână sunt trei linguri de ulei de floarea-soarelui, 20 de grame de făină, 500 ml de suc de roșii, sau, dacă vă este mai ușor, bulion.
De asemenea, vă mai trebuie și 40 de grame de țelină, o ceapă mică, o linguriță de zahăr, 30 – 40 de grame de paste, frunze de țelină, sau, dacă doriți, găluște de făină.
Cum se pregătește această rețetă delicioasă
Primul pas pe care trebuie să îl urmați pentru a pregăti această supă este să curățați țelina și să o tăiați în baghete. Mai departe, se curăță și ceapa, pe care o puteți căli puțin în ulei. Apoi, se face un rântaș alb din făină și ulei, amestecate pe foc.
Acum, va trebui adăugat sucul de roșii peste rântaș, alături de țelină, ceapă și un pic de sare, potrivit savoriurbane.com. Pasul următor este să mai adăugați 500 ml de apă și să lăsați totul la fiert. Dacă este nevoie pe parcurs, se mai poate adăuga apă. Apoi, se pun și pastele și, dacă doriți, găluștele. Atunci când mâncarea este aproape gata se poate pune și zahăr după gust, iar la final veți avea o mâncare delicioasă și sănătoasă!


































