Tartă de căpșuni, o adevărată delicatesă. Se prepară rapid și cu doar câteva ingrediente
Tartele cu căpșuni se numără printre cele mai apreciate de către iubitorii de deserturi. Fiind perioada în care căpșunile se regăsesc în grădini și pe rafturile supermarketurilor, gospodinelor le este mult mai ușor să pregătească în propria bucătărie un astfel de desert.
Indiferent dacă ești descurcăreț, sau nu, în bucătărie, trebuie să știi că această tartă cu un gust ireproșabil se poate pregăti extrem de rapid și ușor, cu doar 4 ingrediente care se regăsesc în bucătăria fiecăruia dintre noi.
Ingrediente pentru tarta cu căpșuni
Pentru a pregăti această delicatesă aerată și cremoasă, ai nevoie doar de următoarele ingrediente:
500 de grame de căpșuni
180 de grame de zahăr tos
50 de grame de zahăr pudră
2 ouă
60 de grame de zahăr
60 de grame de făină
unt
coaja rasă de la lămâie
400 ml smântână pentru frișcă cu 30% grăsime
opțional o esență de vanilie.
Mod de preparare blat:
După ce ai pregătit toate ingredientele, căpșunile trebuie să fie tăiate în felii și puse într-un bol alături de zahăr. Se depozitează la frigider până când zahărul se topește. Între timp, cuptorul se pornește și se lasă la preîncălzit la o temperatură de 180 de grade.
Ouăle, coaja rasă de la lămâie, praful de zare și zahărul se adaugă într-un bol și se mixează, după care se adaugă și făina. Tava se unge cu unt și apoi se adaugă compoziția pentru blatul de tartă. Vreme de 15 minute se lasă la copt iar după ce este gata, se mai lasă la răcit câteva minute.
Mod de preparare cremă:
Pentru a pregăti crema cu care umpli blatul de tartă se bate smântâna, se adaugă zahărul pudră și la final puțină esență de vanilie, în funcție de cât de aromată dorești să fie tarta. Se ia jumătate din amestecul de cremă și se pune la baza blatului. Ulterior, se adaugă căpșunile care au fost tăiată, îndulcite și băgate la frigider. La final, restul compoziției de cremă se adaugă peste stratul de căpșuni și se bagă la figider timp de cel puțin 4 ore.