Tartă de căpșuni, o adevărată delicatesă. Se prepară rapid și cu doar câteva ingrediente

Tartele cu căpșuni se numără printre cele mai apreciate de către iubitorii de deserturi. Fiind perioada în care căpșunile se regăsesc în grădini și pe rafturile supermarketurilor, gospodinelor le este mult mai ușor să pregătească în propria bucătărie un astfel de desert.

Tartă de căpșuni / foto: Pixabay
Tartă de căpșuni / foto: Pixabay

Indiferent dacă ești descurcăreț, sau nu, în bucătărie, trebuie să știi că această tartă cu un gust ireproșabil se poate pregăti extrem de rapid și ușor, cu doar 4 ingrediente care se regăsesc în bucătăria fiecăruia dintre noi.

Ingrediente pentru tarta cu căpșuni 

Pentru a pregăti această delicatesă aerată și cremoasă, ai nevoie doar de următoarele ingrediente: 

500 de grame de căpșuni

180 de grame de zahăr tos

50 de grame de zahăr pudră

2 ouă

60 de grame de zahăr

60 de grame de făină

unt

coaja rasă de la lămâie

400 ml smântână pentru frișcă cu 30% grăsime

opțional o esență de vanilie. 

Mod de preparare blat:

După ce ai pregătit toate ingredientele, căpșunile trebuie să fie tăiate în felii și puse într-un bol alături de zahăr. Se depozitează la frigider până când zahărul se topește. Între timp, cuptorul se pornește și se lasă la preîncălzit la o temperatură de 180 de grade. 

Ouăle, coaja rasă de la lămâie, praful de zare și zahărul se adaugă într-un bol și se mixează, după care se adaugă și făina. Tava se unge cu unt și apoi se adaugă compoziția pentru blatul de tartă. Vreme de 15 minute se lasă la copt iar după ce este gata, se mai lasă la răcit câteva minute. 

Mod de preparare cremă:

Pentru a pregăti crema cu care umpli blatul de tartă se bate smântâna, se adaugă zahărul pudră și la final puțină esență de vanilie, în funcție de cât de aromată dorești să fie tarta. Se ia jumătate din amestecul de cremă și se pune la baza blatului. Ulterior, se adaugă căpșunile care au fost tăiată, îndulcite și băgate la frigider. La final, restul compoziției de cremă se adaugă peste stratul de căpșuni și se bagă la figider timp de cel puțin 4 ore. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
image
image
image
image
image
image
cub horoscop 1 gif
Somn - femeie care doarme FOTO Shutterstock
horoscop zilnic 13 mai jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
horoscop jpeg
Zodii jpg
fericire pexels jpg
Tâmâia este unul dintre cele mai bune leacuri mănăstireşti pentru fiere jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net